Nieuws

Helaas geen kerstconcerten…

Dat ons traditionele kerstconcert er dit jaar anders uit zou zien, is al een tijd bekend. We hebben verschillende andere opties besproken, en bewogen daarmee mee met de regels zoals de overheid ze steeds bekend maakte. Helaas is het nu, met de volledige lockdown, onmogelijk om een muzikaal programma te brengen. Het voelt raar en leeg, een Kerst zonder concerten. Voor iedereen zullen deze Kerstdagen heel anders zijn dan we gewend zijn. We wensen u ondanks dat fijne, knusse feestdagen en alle goeds voor 2021!

We kunnen weer!

2 september – Niet iedereen kon en sommigen twijfelden nog, maar we zijn weer van start gegaan! Het repetitielokaal waar we normaal gesproken repeteren, is niet groot genoeg om met ruime afstand van elkaar te zingen. Gelukkig mogelijk we tijdelijk gebruik maken van de mooie Martinuskerk in Noorden, met als bijkomend voordeel een prachtige akoestiek. Na flink wat stemoefingen hebben we ook nog een aantal mooie liederen gezongen. Wat fijn om weer samen te zingen!

Alles op pauze…

21 maart – Helaas staat ook op zanggebied alles even stil. We hopen zo snel mogelijk onze repetities weer op te kunnen pakken en nieuwe data te prikken voor de concerten die niet door konden gaan. Gelukkig kunnen we elkaar nog zien en spreken middels videobellen.

Met veel plezier kijken we terug op de kerstconcerten

Op 20 december vond ons eerste kerstconcert van dit jaar plaats in de Oudshoornse kerk in Alphen aan den Rijn; een dag later mochten we het mooie programma nog een keer brengen, ditmaal in de Dorpskerk in Leimuiden. We hebben heerlijk gezongen en zijn blij met alle enthousiaste reacties die we zowel in Alphen aan den Rijn als in Leimuiden van het publiek ontvingen.

Twee tenoren gezocht

In januari starten er twee nieuwe sopranen bij Cantabile, Johanna en Ellen. Daar zijn we ontzettend blij mee! Zo zijn we bijna weer op volle sterkte. Bijna, want onze tenoren Berry en Jan hebben tijdens de kerstconcerten wel weer bewezen dat ze hun mannetje staan, maar het zou toch wel heel prettig zijn wanneer er nog twee tenoren aansluiten. Dan kunnen we ook weer vol vertrouwen verder met de dubbelkorige stukken die we graag zingen. Lijkt het je leuk om deel uit te maken van ons koor? Kom eens luisteren (of meezingen) tijdens een van onze repetities. Laat het even weten via telefoon (06-39837661) of e-mail (secretariaatcantabile@gmail.com) en je bent van harte welkom! We repeteren iedere woensdagavond van 20:00 uur tot 21:45 uur.