Nieuws

Hard aan de studie!

We hebben een hoop mooie projecten in het vooruitzicht, waar we flink voor aan het studeren zijn. Op 2 april 2020 nemen we deel aan de Mahlerdag in Alphen aan den Rijn. Om 16:30 uur is Cantabile aan de beurt en zingen we ‘Urlicht’ uit Symfonie nr. 2.

Twee jaar geleden op 4 mei verzorgde Kamerkoor Cantabile de Nederlandse premi̬re van het Requiem van Kim Andr̩ Arnesen. Een prachtig muziekstuk dat we samen met orkest en solisten ten gehore hebben gebracht. Het publiek was erg onder de indruk. We zijn heel blij dat we dit Requiem dit jaar Рwederom op 4 mei Рnogmaals mogen zingen. Naast het Requiem zingen we ook het Miserere van Allegri.

Ons voorjaarsconcert vindt dit jaar op 17 mei in Enkhuizen plaats.

Met veel plezier kijken we terug op de kerstconcerten

Op 20 december vond ons eerste kerstconcert van dit jaar plaats in de Oudshoornse kerk in Alphen aan den Rijn; een dag later mochten we het mooie programma nog een keer brengen, ditmaal in de Dorpskerk in Leimuiden. We hebben heerlijk gezongen en zijn blij met alle enthousiaste reacties die we zowel in Alphen aan den Rijn als in Leimuiden van het publiek ontvingen.

Twee tenoren gezocht

In januari starten er twee nieuwe sopranen bij Cantabile, Johanna en Ellen. Daar zijn we ontzettend blij mee! Zo zijn we bijna weer op volle sterkte. Bijna, want onze tenoren Berry en Jan hebben tijdens de kerstconcerten wel weer bewezen dat ze hun mannetje staan, maar het zou toch wel heel prettig zijn wanneer er nog twee tenoren aansluiten. Dan kunnen we ook weer vol vertrouwen verder met de dubbelkorige stukken die we graag zingen. Lijkt het je leuk om deel uit te maken van ons koor? Kom eens luisteren (of meezingen) tijdens een van onze repetities. Laat het even weten via telefoon (06-39837661) of e-mail (secretariaatcantabile@gmail.com) en je bent van harte welkom! We repeteren iedere woensdagavond van 20:00 uur tot 21:45 uur.