Over het koor

Kamerkoor Cantabile uit Alphen aan den Rijn is in 1987 opgericht door Simon Stelling en staat sindsdien onder zijn bezielende leiding. Het koor bestaat uit 16 geselecteerde zangers en zangeressen. Het repertoire van het koor is breed en varieert van muziek uit de renaissance t/m de 21e eeuw. Alhoewel het koor ook werken uitvoert met orgel- en orkestbegeleiding is het gespecialiseerd in a capella zang. Het koor geeft regelmatig concerten in Alphen aan den Rijn en wijde omgeving en verleent haar medewerking tijdens cantatediensten. Cantabile staat bekend om de heldere en transparante koorklank.

Ons doel is om met veel plezier op een zo hoog mogelijk niveau samen muziek te maken. Onze partijen studeren we thuis in zodat we tijdens de repetities meteen kunnen starten met het zingen van de muziekstukken. Na de intensieve repetitie praten we nagenoeg altijd even bij onder het genot van een drankje en een hapje.

Interesse om eens mee te zingen? Je bent van harte welkom! We repeteren iedere woensdagavond van 20:00 uur tot 21:45 uur in de Vrije School, Essenburg 24 in Alphen aan den Rijn. Een telefoontje of mailtje volstaat.