Over het koor

Kamerkoor Cantabile bestaat momenteel uit 12 zangers en zangeressen; we willen groeien naar 16 leden. Het koor is in 1987 opgericht door Simon Stelling en staat sindsdien onder zijn bezielende leiding. Het repertoire van het koor is breed en varieert van muziek uit de renaissance t/m muziek uit de 21e eeuw. Alhoewel het koor ook werken uitvoert met orgel- en orkestbegeleiding is het gespecialiseerd in a capella zang. Cantabile staat bekend om de heldere en transparante koorklank. De koorleden repeteren thuis zodat de aandacht tijdens de repetities vooral naar de samenzang en de koorklank kan gaan. Het koor geeft regelmatig concerten in Alphen aan den Rijn en wijde omgeving en verleent haar medewerking tijdens cantatediensten.

Ons doel is om met veel plezier samen mooie muziek te maken. Onze partijen studeren we thuis in zodat we tijdens de repetities meteen kunnen starten met het zingen van de muziekstukken. Na de intensieve repetitie praten we nagenoeg altijd even bij onder het genot van een drankje en een hapje.

Interesse om eens mee te zingen? Je bent van harte welkom! We repeteren iedere woensdagavond van 20:00 uur tot 21:45 uur in de Adventskerk, Julianastraat 69 in Alphen aan den Rijn. Een telefoontje of mailtje volstaat.