Terugblik

Het voorjaarsconcert in 2022

Op 20 en 21 december 2019 vonden onze twee kerstconcerten plaats. Bovenstaande foto’s zijn van de generale repetitie en van de concerten in de Oudshoornse kerk in Alphen aan den Rijn op 20 december en in de Dorpskerk in Leimuiden op 21 december.

Op 24 november 2019 leverde Cantabile een bijdrage aan de cantatedienst in de Adventskerk. Samen met het Alphens Bachorkest en enkele solisten (niet op de foto) brachten we het mooie “Wachet auf, ruft uns die Stimme” (cantate no. 140) van J.S. Bach ten gehore.

Traditiegetrouw sloten we op 17 juli 2019 de laatste repetitie van het seizoen af met een gezellige borrel.

Ons voorjaarsconcert op 26 mei 2019 in de mooie Bonifaciuskerk was een groot succes. Veel publiek en lovende reacties! Het was dan ook een heel afwisselend programma, van vrolijke voorjaarsliederen uit de renaissance tot betoverende, indrukwekkende nummers van Eric Whitacre en Morten Lauridsen.

Op 18 mei 2019 deed Cantabile mee aan de 2e Sassenheimse Korendag. Wij hebben in de Dorpskerk een kleine selectie van ons voorjaarsconcert ten gehore gebracht.

Ons kerstconcert hebben we in 2018 drie keer ten gehore gebracht. Op 23 december waren we in Zandvoort. Ondanks dat de regen met bakken uit de hemel kwam op deze zondagmiddag was er veel publiek en hadden we een prachtige middag. De ‘bravo ‘s’ vlogen ons om de oren!

Het programma van ons kerstconcert 2018 was erg afwisselend. Traditionele binnenkomst met ‘Once in royal David’s City’ mét kaarsen, een aantal dubbelkorige stukken en een intermezzo van Simon Stelling achter de piano en Sannie de Jongh op de dwarsfluit. Alexander Schippers begeleidde ons bij enkele stukken op het orgel. Op 8 december hadden we een vroeg kerstconcert in Warmond.

In de vroege ochtend van zaterdag 2 juni 2018 vertrokken we met z’n allen op weg naar Middelburg om daar deel te nemen aan het grote korenfestival VÓLkoren. We hebben op twee locaties een aantal stukken gezongen en natuurlijk ook geluisterd naar andere koren. Op zondagochtend 3 juni hebben we onze deelneming verleend aan een kerkdienst in Middelburg, wat erg op prijs gesteld werd door de kerkgangers.

Natuurlijk hebben we er met elkaar ook gewoon een gezellig weekend van gemaakt!

Op 4 mei 2018 was het Requiem van Kim André Arnesen voor het eerst in Nederland te horen. Kamerkoor Cantabile had de eer dit prachtige stuk uit te voeren, in samenwerking met het orkest Philharmonia Amsterdam en mezzosopraan Martine Straesser. In het publiek waren verschillende mensen tot tranen toe geroerd. Het is dan ook een enorm indrukwekkend muziekstuk, waarvan we hopen dat we het nog eens kunnen uitvoeren.

Voorafgaand aan de uitvoering van het Requiem hebben we bij het verzetsmonument na de twee minuten stilte ‘Even when he is silent’ van Kim André Arnesen gezongen. Ongelofelijk indrukwekkend; stilte … gevolgd door ons gezang omlijst door het gekwetter van de vogels.

Generale repetitie voor het Requiem in een koude kerk. 🥶